שמענו הרבה תלונות על העידן הדיגיטלי. יש את הצד הראשון שאומרים שהוא משפיע לרעה על הדורות הבאים. אומרים שהוא מבזבז לנו את הזמן, אומרים שהוא חושף אותנו ליותר מדי מידע.
ויש את הצד השני שרואה את זה אחרת, דווקא בצד הזה רואים כל מה שחחיובי לנו.
מדגישים לנו כמה יתרונות הוא מביא איתו, כמה יעילות, ועד כמה הוא מסייע לנו לזרז תהליכים. ואם אתם חלק מהתעשייה של השיווק הדיגיטלי, או בכלל, אוהבים צילום ושיווק, מיד תבינו לאיזה צד אתם שייכים.
אין ספק שהטלפונים החכמים הפכו לכלי מאוד חשוב בחיינו. אם בעבר היינו משתמשים בהם רק לשיחות טלפון או לסמסים קצרים, כיום הם כבר מהווים תחליף למחשבים הניידים ואפילו גם לנייחים וטבלטים. בואו נודה בזה – רובנו משתמשים בסמארטפונים כל יום כל היום, בין אם זה לענייני עבודה או לשימוש אישי, לגלישה באינטרנט, שימוש ברשתות החברתיות, או לצילום, למידה, שיתוף מידע ועוד.
רוב השימושים הללו מציגים לנו מידע חזותי כלשהו כמו תמונות וסרטונים. רשתות חברתיות כמו אינסטגרם, פייסבוק, יוטיוב, וואטסאפ, טיקטוק וכו' מאפשרות ואף מעודדות את המשתמשים לשתף סרטונים ותמונות, וכתוצאה מכך, אנשים רבים משתמשים בטלפונים שלהם ליצירת תוכן. לכן, עולה גם הצורך לערוך את אותם סרטונים שהם מצלמים, כך שמי שצופה בהם יוכל ליהנות יותר ולשתף אותם.
בעוד שבעבר עריכת סרטונים ותמונות הייתה נחשבת למשימה מורכבת במיוחד, ובנוסף לזה, המשתמש היה צריך מצלמה מקצועית גם מחשב חזק שיוכל להתמודד עם אותן תוכנות לעריכת וידאו, כיום אפשר לערוך סרטונים בצורה פשוטה, מהירה ואפילו יעילה יותר דרך הסמארטפונים. אז בכתבה זו נציג שלוש אפליקציות חינמיות ופופולריות מאוד לעריכת סרטונים המיועדות למכשירי Android, אך יש כאלה שתוכלו למצוא גם גרסה שלהן בחנות האפליקציות של אפל.
ActionDirector Video Editor
האפליקציה Action Director מגיעה עם ממשק משתמש קל ונוח לשימוש, והיא נחשבת לאחת האפליקציות הפופולריות שיש כיום לעריכת וידאו. היא כוללת מגוון אפשרויות עריכה וביניהן: חיתוך, הילוך מהיר או איטי, הוספת טקסט צף לוידאו, תיקון צבעים בסיסי ועוד.
מבחינת אפשרויות הייצוא (רנדור), האפליקציה מאפשרת לייצא וידאו באיכות של 4K בפורמט הפופולרי mp4. במהלך השימוש באפליקציה סביר להניח שתתקלו בכמה פרסומות ואפקטים שעולים כסף אך הפרסומות לא מפריעות יותר מידי לשימוש השוטף ואפשר להסתדר גם בלי האפקטים בתשלום.
אדובי Adobe Premiere Rush
האפליקציה הפופולרית שאני באופן אישי אוהב היא ללא ספק Premiere Rush מבית אדובי. חברת Adobe נחשבת למובילה עולמית בפיתוח תוכנות לעריכת תמונות ווידאו למחשבים, אך לא רק – גם האפליקציות שהיא מפתחת לאנדרואיד ו- iOS מקבלות ביקורות מצוינות ממשתמשים רבים ברחבי העולם. לאפליקציה יש ממשק ידידותי ונוח לשימוש, היא תומכת בעד ארבעה ערוצים (Tracks) לוידאו ושלושה ערוצים לאודיו כאשר את הסרטונים ניתן לשמור ישירות בענן ה- CC של Adobe.
בתוך התוכנה עצמה יש מגוון גדול של אפשרויות עריכה וביניהן: חיתוך ,הילוך מהיר/איטי ,הוספת טקסט, תיקון צבעים בסיסי ועוד. מבחינת הרנדור (Render), האפליקציה מותאמת לעבודה עם הרשתות החברתיות ומאפשרת לייצר סרטונים באיכות של (Full HD (1080p בקצב של עד 30 פריימים בשנייה, אך יש כאן קאץ' – הגרסה החינמית מוגבלת לשלושה סרטונים ולפורמט mp4 בלבד. במהלך השימוש באפליקציה לא נתקלנו בפרסומות מעצבנות או באיזושהי מגבלה הקשורה לאורך הסרטון.
Magisto Video Editor & Maker
מגיסטו היא אפליקציה מעניינת שתהפוך כל תמונה לקליפ מהמם. מדובר על אפליקציה שכמעט ולא מבקשת מכם לעבוד קשה ותעשה הכל בעצמה. אתם רק צריכים לבחור את התמונות ואת המשפט הראשי. חשוב לדעת שחלק מהאופציות בתשלום וחלק לא.
להורדה באייפון לחצו כאן
להורדה באנדרואיד לחצו כאן
ActionDirector Video Editor
האפליקציה הנפלאה הזאת מגיעה עם ממשק קל ונוח למשתמשים. היא נחשבת לאפליקציה מאד פופולרית לעריכת סרטוני וידאו ומעניקה אפשרויות עריכה מגוונות. היא למעשה נחשבת אפליקציה לעריכת סרטונים בהילוך מהיר או הילוך איטי. ניתן להוסיף בה גם טקסט צף, תיקון צבעים באופן בסיסי ועוד.
אפליקציית קוויק היא מבית ‘Go Pro’ המדהימה המפתחת מצלמות אקסטרים. זו אפליקציה שמיועדת לאוכלוסיה שמעוניינת בעריכה בסיסית בלבד. ובכך גם מאפשרת שיתוף קל ומהיר לרשת. האפליקציה מגיעה עם אופציות בסיסיות מאד כמו הוספה של טקסט, חיתוך, שינוי מיקום לקליפים ותמונות ועוד.
להורדה באייפון לחצו כאן
להורדה באנדרואיד לחצו כאן
FilmoraGo
אפליקציה זו נחשבת לאפליקציה החינמית הטובה ביותר לעריכה עבור אנדרואיד. היא בעלת ממשק מאד ידידותי למשתמש וכוללת בתוכה הרבה אפקטים מעניינים. ביניהם אפשר למצוא כמה מאד ייחודיים. שינוי צבעים בסיסי ומורחב, שיתוף לרשתות חברתיות, חיתוכים מעניינים ועוד. בנוסף, פיצ’רים נוספים זמינים בגרסה המלאה. כמו וידאו ללא סימן מים, עיצוב רטרו ועוד.
להורדה באייפון לחצו כאן
להורדה באנדרואיד לחצו כאן
Magisto Video Editor & Maker
אפליקציה שמקורה בסטארט אפ ישראלי. זמינה לשימוש כאפליקציה באנדרואיד ובאייפון וגם יש לה גרסת דסקטופ למי שמעדיף לערוך דרך המחשב שלו.
בוחרים תבנית, מכניסים תמונות ומוזיקה ויוצאים לדרך. שימו לב: האפשרויות בגרסה החינמית הן מוגבלות אבל שווה איתה ולשדרג במידת הצורך.
InShot Video Editor Music, Cut
אפליקציה שמאפשרת למשתמשים בה לתת טאצ' סופי לסרטון שהם צילמו, למשל לחתוך, להוסיף פילטרים, טקסט, מוזיקה ואפילו אימוג'י. ברגע שמסיימים שומרים בגודל שרוצים להשתמש בו (בהתאם לאיפה שנפרסם את הסרטון) ומפרסמים את התוצאה הסופית. מאפשר גם לערוך תמונות (ולא רק סרטונים) עם פילטרים, לחתוך, להוסיף סטיקרים וכו.
VideoShow-Video Editor, Video Maker, Beauty Camera
אפליקציה שמאפשרת לייצא את הסרטונים בכל איכות (כולל HD אופצייה שהרבה אפליקציות אחרות נותנות רק בגרסת הפרימיום שלהם). הם גם לא מוסיפים watermark בסרטון הסופי שלהם בגרסה החינמית. כמו אחרים יש הרבה אופציות למוזיקת רקע שאפשר להשתמש בה ללא עלות.
Story cutter for instagram
אפליקציה מצויינת שמאפשרת לכם לחתוך כל וידאו ל10 שניות כך שתוכלו להעלות אותו לסטורי באינסטגרם או בסנאפצאט. אפשר לחתוך גם סרטים ארוכים יותר של 3 דקות למשל לסרטון של דקה (כדי להעלות כסרטון רגיל באינסטגרם למשל, אבל שלא יהיה ארוך מדי). שימו לב שלא תמיד זה מתאים בצורה שלו לגודל הנדרש באינסטגרם, או ברשתות חברתיות אחרות אז תבדקו ותשימו לב לפני שאתם משתפים את הסרטון.
VivaVideo – Video Editor & Photo Movie
באפליקציה הזאת אפשר לעשות מצגת, או סרטון. בגרסה החינמית אפשר ליצור סרטון שאורכו עד 5 דקות. שימו לב שלא כל האפקטים עובדים לכל אורך הסרטון.
אפשר להשתיק את הקול המקורי של הסרטון ולהוסיף מוזיקה במקום, או להוסיף קול בנוסף לקול הקיים וכמובן כל האופציות הרגילות של הוספת סטיקרים, הורדת קטעים מסוימים מהוידאו וכך האלה.
Videoshop – Video Editor
אפליקציה שהיא בחינם לאנדרואיד ובתשלום סמלי באייפון. פיצ'ר סופר נחמש הוא היכולת לסמן לכם לאורך הטיימליין שלכם איפה עובר המקסימום של הזמן שאתם יכולים לנצל כדי לפרסם ברשתות חברתיות, כלומר איפה הסרטון עלול להיחתך אם עברתם את הזמן המותר של אותה רשת חברתית. אפשר לתקן תאורה בהירה או כהה מידי ברגעים ספציפיים בסרטון. גם פה אפשר להוסיף הקלטה קולית ממש מתוך האפליקציה בזמן העריכה של הסרטון.
Stop Motion Studio
אפליקציה מצויינת ליצירת סרטונים מסדרה של תמונות שחוברות יחד לסרטון אחד. מצלמים ישר מהאפליקציה את כל התמונות ורואים תוך כדי העבודה איך התמונות מקבלות חיים משלהם וחוברות לסרטון אחד, אפשר לשלוט על קצב המעבר בין התמונות- אם זה מהיר או איטי מידי.
אפליקציות שעובדות רק עם אפל (אייפון):
Enlight Videoleap Video Editor
אפליקציה מצויינת שקיימת לצערי רק באייפון. אפשר להוסיף באפליקצייה המון רקעים ואפקטים לתמונות ולסרטונים, למעשה לשנות לחלוטין את הנראות של התמונה או הפריים שלנו בהתאם למסר שנרצה להעביר. כמו כן אפשר בקלות לשלב ולייבא לתוך סרטון אחד כמה תמונות וסרטונים שונים שלא רק יופיעו אחד אחרי השני, אלא ממש ישתלבו זה בזה – דבר שמאפשר ליצור סרטון קריאטיבי, צבעוני ויוצא דופן.
יש להם גם המון המון מדריכים מצויינים (בוידאו כמובן) שיעזרו לכם למקסם את היכולות שלכם עם האפליקציה.
Adobe Spark
אם יש לכם אייפון תוכלו בקלות להוריד את האפליקציה ולערוך בתוכה את הסרטונים שלכם, בצורה די פשוטה של שילוב בין טקסט, וידאו ותמונה. אם אין לכם אייפון וממש בא לכם להשתמש בתוכנה תוכלו לעבוד איתה אונליין באתר שלהם.
שימו לב שאפשר בקלות לכתוב בה בעברית, זה כמובן לא יעבוד עם כל הפונטים המדהימים שיש להם בתבניות. אבל עצם העובדה שקיימת אופציה לכתוב טקסט בעברית בלי שהוא יתחרבש זה יתרון משמעותי.
אפשר לייבא תמונות, סרטונים או להקליט את הסאונד שלכם על גבי הסרטון, להשתמש באופציות הרבות של מוזיקה ותמונות חינמיות שהם מציעים לכם שם (חוסך לפעמים כאב ראש לסרטון מהיר שרוצים להריץ).
Flyr Social
אפליקציה ליצירת סרטונים, תמונות, סטורי וגיפים. יוצריה מתגאים במעל 25 אלף צלילים שאפשר להשתמש בהם לסרטונים, מעל 100 מיליון תמונות וסרטונים חינמיים לשימוש באפליקציה. כשעושים סטורי דרך האפליקציה אפשר לשתף מהאפליקציה עצמה ואפילו לערוך אותו לאחר הפרסום ברשתות החברתיות.
אפליקציות לעריכת סרטונים למשתמשי אפל
iMovie – חנות התפוחים
אפליקציית iMovie מבית אפל היא הפתרון הפשוט והמושלם לעריכת סרטונים – כל עוד יש לכם אייפון כמובן. האפליקציה מבוססת על תוכנת עריכת הווידאו הוותיקה והמופלאה שמיועדת למחשבים מבית אפל, בגרסה בעלת ממשק נוח למובייל ושלל אפשרויות, ביניהן: הוספת כותרות, משחק בין מהירויות, הוספת מעברונים וכמובן – הוספת פסקול להשלמת האווירה. iMovie מתאימה גם לעריכת סרטונים למתחילים.
הכי אהבנו: את האפשרות ליצור סרטון כקדימון לסרט אמיתי. ניתן להוריד ב-App Store של אפל.
Enlight Videoleap – ויהי אור, מצלמה, אפקטים, אקשן
Enlight Videoleap היא אפליקציה לחיבור סרטונים מתוצרת Lightricks הישראלית, שמאפשרת לבעלי אייפון לערוך וידאו בכלים מתקדמים. מה למשל? הוספת שכבות וידאו מרובות, תכונת ה-Chroma Key שמדמה טכנולוגיית מסך ירוק, התאמות צבע ועוד תכונות מדליקות נוספות. האפליקציה החינמית, שזכתה במספר תארים, מגיעה בגרסה ללא תשלום וגם בגרסת Pro, עם אפשרות בחירה בין מנוי חודשי, שנתי או חד-פעמי.
אפליקציות למשתמשי אנדרואיד
הכי אהבנו: את האפשרות להקליט קריינות לתוך הסרטון ישירות.
קרדיט: Shutterstock
Powerdirector – למתקדמים
אפשרות מתקדמת יותר למשתמשי אנדרואיד היא אפליקציה לעריכת סרטונים Powerdirector, שמציעה ממשק קל לעבודה מחד, ואפשרויות מקצועיות מאידך. המשתמשים מוזמנים לשחק עם כותרות בגופנים מגניבים, סטיקרים, להפוך את כיוון הווידאו, להוסיף מעברים יצירתיים ואפילו להוסיף כתוביות עם קרדיטים לכל מי שצריך בסיום. הגרסה החינמית מגיעה עם סימן מים, ממנו תוכלו להיפרד – ולקבל בתמורה תכונות נוספות – בעבור כמה שקלים.
הכי אהבנו: את ה-Pic&Video Collage Maker. נסו ותהנו.
את כל האפליקציות הללו ניתן להוריד ב-Google Play של אנדרואיד.
לסיכום: אפליקציות למכשירי אנדרואיד ואפל
Quik – עושה בשבילך את העבודה
עם אפליקציית Quik תוכלו ליצור סרטונים ממש מעולים בכמה צעדים פשוטים. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לבחור את התמונות והסרטונים שאתם רוצים לשלב, ו-Quik תיצור עבורכם סרטון. אתם יכולים להוסיף גם קבצים שצילמתם ב-GoPro, לבחור מבין למעלה מ-20 ערכות נושא, לשחק עם המהירות, להוסיף פסקול ולשמור את התוצאה באיכות גבוהה.
הכי אהבנו: את הסנכרון האוטומטי של המעברים לצלילי המוסיקה.
Cute Cut – חמודה כשמה
על אפליקציה לעריכת סרטונים Cute Cut נמליץ למי שגם יודע לצייר. האפליקציה מציעה ממשק ידידותי למשתמש שתומך במצבי אורך ורוחב, אבל גולת הכותרת היא האפשרות לצייר על הסרט. אתם מוזמנים להיעזר בעשרות כלי-ציור ומברשות מיוחדות ליצירת אפקטים, הכל כדי שהסרט שלכם יהיה לא פחות ממרהיב.
הכי אהבנו: את האפשרות לצייר את הסרט כולו.
פעם היו לנו אלבומי תמונות שבהם אגרנו זיכרונות, עדיין נוכל כנראה למצוא אותם בבית של ההורים שלנו. בימינו, כל אלבומי התמונות שלנו הם אלבומים בטלפון, אך בדיוק כמו האלבומים של ההורים – גם הם יהפכו לזיכרונות מתוקים יום אחד. לכן חשוב שנמצא גם דרכים לשמור את המדיה שלנו בשירות אחסון בטוח בענן כמו MyBox, כדי שסרטון יום ההולדת שהפקנו לאמא הבוקר, יוכל להפוך לזיכרון יקר ערך ולא יאבד מחר – והאמת גם כדי שלא יתפוס לנו הרבה מקום בטלפון. זהו, עכשיו אתם בפירוש ערוכים לערוך כל דבר. כשתהיו קוונטין טרנטינו הבא, תזכרו אותנו.